Behandllingstilgange til PTSD

Seminarrække på seks dage med foredrag og oplæg af spændende foredragsholdere, samt paneldiskussioner.                   

Kom med til en spændende seminarrække med nogle af forfatterne til bogen “Psykoterapeutiske tilgange til PTSD”. Traumeheling har samlet en række af bogens forfattere til at holde oplæg og foredrag med udgangspunkt i deres bidrag til bogen. Seminarrækken inkluderer også andre tilgange, som ikke betragtes som psykoterapeutiske, hvorfor vi har valgt at samle kurserne under navnet; “Behandlingstilgange til PTSD” 

 

Oplægsholdere: Erla Højsted (MIND CPH), Nicole K. Rosenberg, Mikkel Arendt, Nikolai Cerisier Roitmann, CæcilieBöck Buhmann, Peter Legård Nielsen, Frank v. Olsen, Torben Heinskou, Ulrik Jørgensen, Erik Jarlnæs, Michael Nissen, Jessica Carlsson, Kasper Eskelund, Ole Taggaard Nielsen og Nye Rødder RSV v. Lotta Wilson Bruun og Sasja Iza Christensen.

10. januar 2020 Kognitive tilgange til PTSD 

 • Kognitiv adfærdsterapi (KAT). Nicole K. Rosenberg 
 • Prolonged Exposure (PE). Mikkel Arendt
 • Cognitive Processing Therapy. Nikolai Cerisier Roitmann 
 • Schema terapi. Nicole K. Rosenberg 

14. februar 2020 Narrative og familieorienterede tilgange 

 • Narrativ eksponeringsterapi (NET). 
 • Skills Training in Affective and Interpersonal Regulation narrativ terapi (STAIR-NST). Cæcilie Böck Buhmann
 • Internal Family System Terapi (IFS). Peter Legård Nielsen

13. marts 2020 3. bølge af kognitive terapier

 • Mindfulness baseret stress reduction (MBSR). Frank V. Olsen
 • Dialektisk adfærdsterapi (DAT). 
 • Acceptance and Commitment Therapy (ACT).  Ole Taggaard Nielsen
 • Metakognitiv terapi (MCT). MIND CPH v. Erla Højsted

17. april 2020 Psykodynamiske og eksistentialistiske tilgange

 • Individuel psykodynamisk korttidsterapi. 
 • Mentaliseringsbaseret terapi (MBT). Torben Heinskou 
 • Present-Centeret terapi (PCT). Cæcilie Böck Buhmann

15. maj 2020 Kropsorienterede terapeutiske tilgange

 • Somatic Experiencing (SE). Ulrik Jørgensen
 • Bodynamic. Erik Jarlnæs
 • Tension and trauma releasing (TRE). Michael Nissen

12. juni 2020 Andre tilgange

 • Farmakologiske tilgange. Jessica Carlsson 
 • Neurofeedback. Kasper Eskelund
 • Naturbaseret Terapi. Nye Rødder RSV ved Lotta Wilson Bruun og Sasja Iza Christensen.
 • Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR)

PRAKTISK INFORMATION

 

Organisator: Traumeheling Aps – Kigkurren 8A 2300 København S

Lokation: Kigkurren 8A 2. sal. 2300 København 

Tid: Alle dage fra 09:00 til 16:00 

Priser: 1.800 kr pr. seminar. inkl. frokost. Ved tilmelding og betaling af alle 6 seminarer er det 6. seminar gratis.

 

NB: Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i programmet

 

Ole Stjernholm: Borderlineforstyrrelsen og De Indre Mangeltilstande

Ole Stjernholm udgav i 2019 bogen ‘Borderlineforstyrrelsen og de indre mangeltilstande’.

Bagved borderlineforstyrrelsen ligger der, ifølge Ole Stjernholm, ofte svigt og gentagne traumer, samt en utryg tilknytning i barndommen. 

Som en kerneproblematik kan man derfor betragte forstyrrelsen som en følelse af en indre mangeltilstand, som består af massiv forkerthed, forladthed, skamfølelse, indre tomhed, meningsløshed og hen til følelsen af, at man egentlig nok ikke er velkommen i verden. Desuden inkluderer tilstanden et sæt af reaktionsmønstre, som man ser hos mennesker med chok-traumer – dvs. fight/flight/freeze, hyperarousal, dissociation, undgåelsesadfærd m.v.

Moderne forskning viser, at der ikke kun er tale om en tilknytningsforstyrrelse, men at traumer og svigt har afsat målbare forandringer i hjernen hos klienten.

På kurset gennemgås borderlineforstyrrelsens kendetegn og de bagvedliggende mangeltilstande, hvordan den ustabile personlighedsstruktur kan samles og modnes gennem den terapeutiske proces, herunder udvikling af et sundere forsvarssystem, mindre selvdestruktiv adfærd og acting-out/acting-in. 

Derudover gennemgås fænomener som overføring (klientens ubevidste forventninger) og modoverføring (terapeutens eventuelle med eller modsving). 

Endvidere formidles, hvordan der arbejdes med projektiv identifikation, som terapeuten mærker som en følelse af at blive ‘forgiftet’ af negative affekter fra klienten. 

Viden om disse fænomener er vigtig, fordi uden de rigtige redskaber og den rigtige indstilling kan voldsomheden komme til at afspore eller forstyrre den terapeutiske proces. 

Endelig kommer kurset til at indeholde forslag til, hvornår man i den samlede terapeutiske proces kan tage fat på arbejdet med de mange traumer.

 

PRAKTISK INFORMATION

Organisator: Traumeheling Aps

Lokation: Kigkurren 8A 2300 København S

Dato og tidspunkt: 21. – 22. maj 2020 fra 10:00 – 17:00 begge dage

Pris: Early Bird rabat 3800,- kr. ved tilmelding før 1. februar 2020. Derefter 4200,- kr. 

Inklusiv frokost, kaffe, te og snacks

Booking: skriv til info@traumheling.dk eller ring til 42 72 20 89

SOMA-EMBODIMENT® TRÆNING MED SONIA GOMEZ

med Sonia Gomes, PhD 2020-2021

Sonia Gomes er professor hos SETI–Somatic Experiencing® Trauma Institute og Senior Staff medlem hos SE Professional Training. Hun afholder også egne workshops i blandt andet; Resonance, Intuition og Embodiment. Sonia afholder workshops og træninger i Brasilien, Europa, USA, Sydafrika og Asien. Med mere end 40 års erfaring, har hun en Ph.D i klinisk psykologi, uddannelse i Rolfing® Movement and Structural Integration hos Rolf Instituttet, samt mange års erfaring og uddannelse relateret til Body Orientated Psychology.

HVAD ER SOMA-EMBODIMENT®

Udviklet af Sonia Gomes, PhD, med fokus på diagnostisk viden, berørings og bevægelses værktøjer , samt fordybelse i det haptiske system som redskab til at transformere og forløse udviklingsmæssige og emotionelle traumer.

Træningsforløbet i SOMA-Embodiment er en ny udgave af dens forgænger, SOMA. Det inkluderer tekniske aspekter af Structural and Movement Integration af Dr. Ida Rolf, sammen med Tonic Function and Movement Analysis af Hubert Godard. SOMA-Embodiment er integreret med den psyko-fysiologiske forståelse af traumer fra Dr. Peter A. Levine, støttet af Polyvagal teorien af Dr. Stephen Porges og bidragene fra Ecological Psychology som fremstillet af Dr. James Gibson.Værker af Henri Wallon, Donald Winnicott og André Bullinger har også formet programmet.

SE®studerende, SE Practitioners og andre professionelle der arbejder med traumer kan deltage i dette træningsforløb. Alle fire moduler skal gennemføres + fem personlige SOMA sessioner + 2 timers SOMA supervision for at blive certificeret.

SOMAs FUNDAMENTALE KONCEPT

I ethvert traume sker der et brud på den sensomotoriske koordination; dette kan ske på ethvert stadie af den menneskelige udvikling. Derfor skal kroppen, før forløsning af det emotionelle traume kan ske, have opnået fysisk stabilitet. SOMA-Embodiment Practitioners hjælper klienter med at navigere i traumet gennem opmærksomhed på det sociale nervesystem (Porges) og bevægelsessystemet (Godard, Rolf) således, at der kan genoprettes fysisk stabilitet, nærvær og balance. Terapeuten arbejder nænsomt med forløsningen af det fastlåste traume for at optimere klientens psykologiske funktion, orientering og modstandskraft (Levine). Dette resulterer i større rummelighed i sig selv, i relationer og skaber lethed og glæde.

SOMAs BIDRAG

For at arbejde med traumatiserede klienter, bliver terapeuten nødt til selv at være kropsligt forankret som model. Det kropslige nærvær gør det muligt for klienten at arbejde med sit traume i tryghed. SOMA tilbyder deltagerne støttende og guidende protokoller, som fremmer struktureret

reorganisering, som igen faciliterer kroppens orientering i forhold til tyngdekraft og rumlighed. Dette resulterer i rebalancering af nervesystemet med øget stabilitet og grounding til følge, hvilet er en forudsætning for forløsning af emotionelt traume. Deltagere arbejder med selv-regulering og lærer at bruge resonans og intuition med større selvtillid i det terapeutiske arbejde.

Den støtte og sikkerhed som udvikles gennem SOMA hjælper terapeuten til at støtte forløsningen af traumet. På den måde bliver klienter bevidste om , og åbner mere op for de følelser og fornemmelser som tidligere har været tavse. SOMA giver terapeuten indsigt i hvordan og hvorfor kroppen, sindet og nervesystemet bliver fanget i frys reaktionen. Deltagerne lærer hvordan man anvender specifikke procedurer i forskellige typer af traume, lærer at afkoble de urealistiske billeder, der førhen er blevet internaliseret. Ved at udforske det haptiske system, er det muligt at assistere klienten, påvirket af traumet, til at gå udforske elementer af deres eksterne miljø gennem sanserne. Ved at røre og blive berørt af terapeuten i en gensidig resonans, fremkaldes kroppens naturlige medfødte intelligens og bevægelse. Dr. Gomes bibringer deltagerne sin store viden og erfaring i undervisning af SOMA-Embodiment, som Advanced SE Faculty, Clinical Psycologist og Advanced Structural & Movement Rolfing practitioner. Programmet komplimenterer arbejdet med Somatic Experiencing af Dr. Peter A. Levine, mens hendes kendskab fra kandidatuddannelse i flere modeller af kropspsykologi, samt hendes træning med Hubert Godard tilføjer mange nye elementer i uddannelsens indhold. Hendes dynamiske og hjertelige træningsstil komplimenterer det interaktive og eksperimentelle miljø som SOMA-Embodiment undervises i. Sonia Gomes er taknemmelig for den store support fra hendes kollega og tidligere forretningspartner, Marcelo Muniz, som sammen med hende har skabt det første SOMA træningsprogram. Det samme gælder for Dr. Urs Honauer, underviser og Advanced SE træner, som hun er taknemmelig for at have udviklet den første SOMA platform, som nu er udviklet til SOMA-Embodiment.

For mere info om Sonia: www.soniagomesphd.com

PRAKTISK INFORMATION

Organisator: Traumeheling Aps

Lokation: Kigkurren 8A 2300 København S

Datoer:

Introduktionskursus (Obligatorisk): 6. februar 2020 – kl. 10:00 – 17:30

Modul 1: 14 – 17 august 2020 – alle dage kl. 10:00 – 17:30

Modul 2: 10 – 13 november 2020 – alle dage kl. 10:00 – 17:30

Modul 3: 24 – 27 februar 2021 – alle dage kl. 10:00 – 17:30

Modul 4: 14 – 17 maj 2021

Priser:

Introduktionskursus (obligatorisk): 2000kr

Early Bird ved betaling af alle moduler inden 1. marts 2020: 24000kr

Rabat ved betaling af alle moduler inden 1. maj 2020: 26000kr

Pris pr modul ved ratebetaling: 6800kr per modul inkl. frokost, kaffe, te og snacks.

Booking:

Se mere på www.traumeheling.dk, skriv til info@traumheling.dk eller ring til 42 72 20 89

SE®studerende, SE Practitioners eller professionelle der arbejder med traume kan deltage i denne træning. Alle fire moduler skal gennemføres + fem personlige SOMA sessioner + 2 timers SOMA supervision. Tilmelding efter intro kursus er bindende for alle 4 moduler.
Der er mulighed for at tage introduktionskurset på video.

 

Raja Selvam: Uddannelsen til ISP-terapeut

raja

 

 

 

 

Det er nu tredje gang, at vi tilbyder uddannelsen til ISP-terapeut med psykolog, ph.d. Raja Selvam i Danmark.

Kursusleder: Raja Selvam

Kursussprog: engelsk

Uddannelsen består af 3 moduler af 4 dage:

Modul 1 22. – 25. november 2018
Modul 2 30. maj – 2. juni 2019
Modul 3 8. – 11. november 2019

Første modul ‘Følelsernes fysiologi’ kan tages særskilt.

Tid: 9.30 – 18.00, start dag 1: 10.00 og sidste dag slutter kl. 17.00

Sted: Traumehelings lokaler på Kigkurren 8A 2300 København S

Pris: Følelsernes fysiologi (1. modul): kr. 6.400,- inkl. frokost

ISP samlet (alle 3 moduler): kr. 18.500,- inkl. forkost

 

Mere information isp 3 dk

Mere information: Følelsernes fysiologi

Ursula Fürstenwald: Introkursus til SE-uddannelsen

3 inspirerende dage, som giver en oplevelse af metodens terapeutiske potentiale gennem teori, demonstrationer og øvelser. Kurset forudsættes, hvis du overvejer at tage SE-uddannelsen. Kurset gentages 2 gange om året.

Kursusleder: Ursula Fürstenwald

Kursussprog: dansk.

Dato : 18.-20. november 2019 (Udsolgt) Næste hold: 16. – 18. marts 2020

Sted: Traumeheling Aps Kigkurren 8A 2300 København S.

Tid: kl. 10-17 alle dage

Pris: 4.600 kr. inkl. frokost

Generel information om introkurset